Menu
"Boere iis" Ijsboerderij Reserveer nu

Sinds 1962 boeren wij, de familie Veldstra, op de stelpboerderij aan Jinshúzen 2 te Akkrum.

Wiebren Veldstra en Akke de Jong kwamen vanuit Olterterp naar Akkrum  vanwege de betere uitbreidingsmogelijkheden. De 40 melkkoeien werden in die tijd in een grupstal gemolken.

Zoon Fedde Veldstra zette samen met zijn vrouw Siemy de Jong de veehouderij in 1972 voort en bouwde de 1e ligboxstal. De melkkoeien werden gemolken in een visgraadmelkstal. In 1999 werd de 2e ligboxstal met carrouselmelkstal gebouwd. De veehouderij was ondertussen uitgegroeid naar ca. 200 koeien.

Sinds 2004 voert kleinzoon Wiebren Veldstra met zijn vrouw Veroni Lenes de bedrijfsvoering van de veehouderij. Zij zijndaarmee de 3e generatie Veldstra op dit bedrijf. Momenteel worden er ongeveer 140 melkkoeien gemolken. Van een gedeelte van de verse melk wordt ijs gemaakt voor onze IJsboerderij Boereiis. Het overige deel van de melk wordt geleverd aan Friesland Campina. De koeien gaan gedurende de zomermaanden het land in om van het verse gras te kunnen grazen. De koeien krijgen naast het weidegras, kuilgras, krachtbrok en vezels bijgevoerd.

Sinds 2012 vindt in het kader van de duurzaamheid een gedeelte van de energielevering plaats via zonnepanelen, die geplaatst zijn op het dak van de ligboxstallen. Zo kan er op een duurzame manier boerenijs geproduceerd worden.

Sinds 2015 worden de koeien m.b.v. een automatisch melk systeem (AMS Lely) gemolken.

Ijsboerderij
Op de IJsboerderij Boereiis maken wij zelf heerlijk vers ijs. Ons ijs wordt gemaakt van de melk van onze Friese koeien. Kom langs en geniet van heerlijk Boereiis! Welke smaak kiest u?

Streekwinkel
Op zoek naar een leuk kadootje of lekkernij? In onze Boerderijwinkel verkopen wij ons ambachtelijke Boerenijs, producten van onze eigen boerderij en verschillende Friese streekproducten.

Beleefboerderij
U en uw kinderen zijn van harte welkom op onze boerderij. Kinderen kunnen naar hartenlust gratis spelen in de speelweide, terwijl u geniet op ons terras.

"Boere iis" Ijsboerderij

Jinshuzen 2

8491 MR Akkrum

143 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet