Menu
"De Sylpream" Reserveer nu

Zeilen in een praam is puur zeilgenot, genietend van het water, de natuur, de rust en ruimte zeilt u over onze Friese meren. 

In de praam kunt u op een genoeglijke wijze met elkaar converseren, een bakje koffie drinken of een hapje eten. Als bedrijf en particulier kunt u keuze maken uit een divers aanbod van arrangementen. 

Er zijn 4 arrangementen waar u uit kunt kiezen, maar zelfs speciale wensen kunnen worden meegenomen in uw keuze. Bij alle gelegenheden kunt u vertrouwen op ervaren schippers, een uitstekende service en de garantie op een perfect verzorgde dag waarbij de veiligheid van onze gasten voorop staat.

We hebben de beschikking over 5 zeilpramen en 2 schouwen, de groepsgrootte kan variëren van 10 personen tot 60 personen. Indien gewenst dan kan er op uw verzoek ook met skûtsjes gezeild worden en kan het aantal zeilpramen ook uitgebreid worden. Mocht u met een groepsgrootte van meer dan 60 personen toch gebruik willen maken van onze service dan is dit natuurlijk altijd bespreekbaar en zullen wij er alles aan doen om u een uitstekende verzorgde dag te bezorgen.

Ook is het mogelijk om een rondvaart te maken door de vaarten van de Zuidwesthoek van Friesland. Genieten van de flora en fauna, waarbij u ook in de gelegenheid bent om stadjes als Hindeloopen, Stavoren en Workum te bezichtigen en indien gewenst diverse bezienswaardigheden te bekijken.

Het spreekt voor zich dat u tussendoor of na afloop gebruik kunt maken van een culinair hapje of drankje. 
 

1. Culinaire tocht Het is mogelijk om een zeiltocht / rondvaart culinair te onderbreken, hierin heeft u diverse keuzes.
In een etablissement aan het water genieten van heerlijke buffet en een lekkere franse wijn of doodgewoon een eerlijke Oudhollandse stampot.
Ook kunt u na afloop een barbecue bestellen waarbij er geheel rekening kan worden gehouden met uw wensen. Wellicht heeft u liever dat u gedurende de tocht verwend wordt met een wijn- en kaasproeverij. De keuze is aan u.
2. Culturele tocht
Wanneer u graag kennis wilt maken met de Zuidwesthoek van Friesland dan is een culturele rondvaart of zeiltocht een uitstekende manier. Al varende / zeilende gaan we langs enkele elfstedenstadjes zoals Hindeloopen, Stavoren of Workum. Het schilderachtige Balk& of Koudum, het warme hart van de Zuidwesthoek.
We houden natuurlijk rekening met uw keuze. Tijdens de tocht kunt u genieten van een heerlijke maaltijd of een passend buffet, dit kan uiteraard ook na afloop. Ook is het mogelijk om gedurende de tocht te genieten van gitaar- of accordeonmuziek alles kan worden afgestemd op uw wensen.
3. Natuurtocht
Wilt u niet alleen genieten van een mooie zeiltocht over het water, dan is het mogelijk om dit af te wisselen / te onderbreken met een wandeltocht door een natuurgebied.
Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u dan kennis met de grote diversiteit aan planten en vogels rondom en in de meren van Zuidwest-Friesland.
4. Wedstrijdzeilen
Voor grote groepen is het mogelijk om een wedstrijd te organiseren tussen pramen. Een vereiste is dat de groepsgrootte minimaal 36 personen is.
Wilt u actie op het water, dan is dit de gelegenheid om te ervaren hoe spectaculair er gezeild kan worden met een praam. Of wilt u met uw bedrijf / afdeling doen aan teambuilding, dan is dit een uitstekende manier om hier vorm en inhoud aan te geven.
Immers, het uittrimmen van het schip, het zetten van de zeilen en het bedienen van de zwaarden vereisen, samenwerking, inzet, collegialiteit en doorzettingsvermogen onder wisselende omstandigheden.
Ervaren schippers leren u de fijne keepjes van het zeilen met een platbodem en staan garant voor deskundigheid en veiligheid. Wedstrijdzeilen op de Friese meren van de Zuidwest-hoek van Friesland, een belevenis apart.
Uiteraard is het mogelijk om na de wedstrijd te genieten van een heerlijke maaltijd of passend buffet, opgediend in een schitterende locatie aan het water.

"De Sylpream"

Westeweg 30

8723 BZ Koudum

133 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet