Menu
Kayak Tjonger Tours
Kayak Tjonger Tours Reserveer nu

KayakTjongerTours is toegewijd aan de schoonheid van de natuur rondom de Tjongervallei en natuurgebied de Rottige Meente en wil bijdragen aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijk toerisme. Het allereerste vervoermiddel dat de mens uitvond was de kano. Nog steeds het ideale instrument om daar te varen waar geen ander kan of mag komen. Het type kano waarmee we varen is het kayakmodel (afstammeling van de eskimokayak) Hierin zit je op een stoeltje net boven de bodem en je gebruikt een peddel met twee bladen.

Het landschap met zijn natuurlijke schoonheid en schilderachtige kwaliteit heeft een enorme aantrekkingskracht, waarvan je juist in je kayak/kano in alle stilte kunt genieten.

Kano en Kayak verhuur KayakTjongerTours heeft diverse opstap plekken in de Rottige Meente, Tjonger of Tjeukemeer. Kies bij het boeken een route waar je wilt varen en de kayak wordt op het vertrekpunt neergelegd.

Voor het varen in een kayak is geen ervaring vereist

TJONGER-TJEUKEMEER
Vanaf de PierChristiaan sloot ga je linksaf in je kayak of kano de Tjonger op en ervaar je de schoonheid van de prachtige natuur. Als je goed oplet is de kans groot dat je boven de rietkragen  een buizerd, slechtvalk, blauwe of bruine kiekendief waarneemt.

ROTTIGE MEENTE
De Rottige Meente – Kano door een historisch gebied waar de eerste bewoners zich al vestigden in de dertiende eeuw en hier meestal een armoedig bestaan opbouwden. Hier vond eind 19e begin 20e eeuw nog turfwinning plaats, Omdat de bodem erg nat was, leverde de landbouw niet veel op (daarom de naam Rottige Meente).

TJONGER TOUREN
Vanaf  het startpunt ‘De TjongerVallei” vertrek je op de Pier Christiaan Sloot die uitkomt op de rivier de Tjonger. Als je rechtsaf gaat ga je onder een betonnen brug door en kom je op een breed stuk van de oude rivier de Tjonger. Hier word je volledig opgenomen in het natuurschoon de stilte en de rust.

GUIDED NATURE TOURS
Om meer kennis op een toegankelijke en aangename manier te vergaren, organiseren we speciale guided nature tours, zoals de excursie in kayak met Boswachter Manon van Staatsbosbeheer. Of ga mee met een dagtocht in Kayak!

Kayak Tjonger Tours

Langelilleweg 87

8484 KH Langelille

110 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet