Menu
"Buwepleats" Bed and Breakfast

De Buwepleats is een monumentale boerderij gelegen in het oud-agrarisch landschap van de gemeente Achtkarspelen in Friesland.

De vroegste vermeldingen van de Buwepleats gaan terug tot de 12e eeuw.

Samen met drie andere boerderijen behoorde het tot het Buweklooster en is uitgeroepen tot een rijksmonument. De huidige boerderij, die werd gebouwd in 1767 en is uitgebreid in 1938 met een nieuwe schuur, wordt nu liefdevol gerestaureerd en omgebouwd tot Bed & Breakfast. Het rijksmonument heeft historische kamers die betegeld zijn met prachtige Harlinger tegels met grote en kleine Friese bloemen.

Na 7 jaar hard werken hebben we de boerderij volledig gerenoveerd  en voorzien van een gastenverblijf met de modernste voorzieningen en een oog op duurzaamheid. Door de CV aan te sluiten op pellet- en houtkachels en de boerderij te isoleren, proberen wij onze impact op het milieu tot een minimum te beperken.

Ons vakantie en B&B –appartement biedt ruimte voor overnachtingen tot 4 personen en beschikt over een luxe keuken, een aparte zithoek met loungebank en 3 badkamers met regendouche en toilet, waarvan twee ensuite. In de twee knusse slaapkamers slaap je onder de balkenkap. Onze gasten hebben de beschikking over deFoto van de bloeiende rozen voor de kloosterboerderij kloostertuin met een oppervlakte van 3000 vierkante meter . Hierin bevinden zich diverse zitjes en zijn ’s zomers de prachtige rozen te bewonderen.

"Buwepleats" Bed and Breakfast

It Kleasterbreed 3

9289 KA Drogeham

166 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet