Menu
Rondvaartbedrijf Lauwersmeer
Rondvaartbedrijf Lauwersmeer Reserveer nu

Rondvaartbedrijf Lauwersmeer
Voor een verzorgd varend uitje bent u bij ons in goede handen. Aan boord van het nostalgische rondvaartboot “Vlinderbalg” kunt u genieten van een gezellige rondvaart met of zonder verzorging. Het is maar net waar u voor kiest.

Rondvaart natuurgebied Lauwersmeer
De Vlinderbalg is hoofdzakelijk in het prachtige natuurgebied het Lauwersmeer te bewonderen. Het Lauwersmeer gebied bestaat deels uit Nationaal Park en deels uit ruim vaarwater. De kapitein van het schip vertelt u tijdens de rondvaart over de rijke historie van het natuurgebied en de flora en fauna die onderweg te bewonderen is. De vaarroute staat van te voren niet volledig vast en kan bij groepen in overleg worden bepaald.

Groepsuitjes 
In overleg kunt u het gehele jaar door terecht voor een gezellige tocht door het Nationaal Park Lauwersmeer. De Vlinderbalg is uitermate geschikt voor groepen van 25 tot 75 personen. Informeer vrijblijvend telefonisch of via de mail wat de kosten zijn om de Vlinderbalg exclusief voor uw gezelschap af te huren!

Groepsuitje Lauwersmeer

Wij verzorgen varende:

  • Bedrijfsfeesten
  • Verenigingsuitjes
  • Familiefeesten
  • Vergaderingen / presentaties

Vertrektijden, duur van de tocht, op en afstapplaatsen en arrangementen zijn in overleg te bespreken.

Vaargebied 
Rondvaart Lauwersmeer: Het vaargebied van rondvaartboot Vlinderbalg is hoofdzakelijk het Lauwersmeer. Dit gebied bestaat deels uit Nationaal Park en deels uit ruim vaarwater. Tijdens onze vaartochten vertelt de kapitein over de historie van het gebied maar ook over alle flora en fauna die er onderweg te zien zijn.

In de vroegere Lauwerszee is er sinds 1969 van alles gaan groeien en bloeien. Door de diverse ecologische ontwikkelingen zijn er ruim 40 jaar na de afsluiting van het gebied onder andere allerhande soorten watervogels te zien zoals lepelaars en diverse zwanen, roofvogels als kiekendieven en diverse arenden; maar ook konikpaarden en schotse hooglanders die hier als begrazers zijn ingezet. Beleef aan boord deze prachtige reis van verleden naar heden en ondervind hoe de natuur zich nog steeds ontwikkeld.

Rondvaartboot De Vlinderbalg is in 1928 oorspronkelijk te Leiden gebouwd als vrachtschip van het type luxe motor en droeg de naam Sassenheim 5Het originele schip is geklonken en was uitgerust met een Kromhout gloeikopmotor en vervoerde allerhande vracht door heel Nederland.
In 1971 is het schip verbouwd tot de huidige vorm namelijk dat van passagiersschip en werd Altena 5 hernoemd.
Van 1988 tot 2008 voer het schip in het land van Maas en Waal onder de naam Hertog Jan en sinds april 2008 is het overgenomen door Rondvaartbedrijf Lauwersmeer en Vlinderbalg genoemd.
Het vaargebied is zo verlegd naar het mooie Lauwersmeergebied.

Faciliteiten van de rondvaartboot:
U komt aan boord op het bovendek hier bevindt zich het ruime halfoverdekte buitendek met ongeveer 40 zitplaatsen. Verder vindt u hier tevens de toiletten; een urinoir en een zeer ruim (rolstoel)toilet. U komt vanaf het bovendek in de bovensalon hier is zitplaats voor 25 personen. Deze salon is opgesteld met losse tafels en stoelen. Waardoor er gemakkelijk plaats kan worden gemaakt voor eventuele rolstoelers.

Via een trap komt u in de benedensalon hier bevindt zich de buffetruimte en zitplaats voor 50 personen. Ook is hier de bar. Tijdens alle rondvaarten is er bediening aan tafel en op het dek; u hoeft uw stoel niet meer uit!

Rondvaartbedrijf Lauwersmeer

Pheiferbuorren 2

9133 MD Anjum

193 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet