Menu
"Sonnema" Bezoekerscentrum Reserveer nu

Fedde Sonnema, 1860
Dokkum, 1860.  Herbergier Fedde Sonnema staat op het punt om geschiedenis te schrijven met zijn eigen recept voor beerenburg. Hendrik Beerenburg had al naam gemaakt door kant-en-klare kruidenpakketjes te verkopen, waarmee je een pittige kruidendrank kon maken. 

De Friese meren, weilanden en paden 
Eigenwijs als hij was, voegde Fedde Sonnema een persoonlijke noot toe aan Hendrik Beerenburg’s kruidenmengsel. Hij zocht de kruiden langs de oevers van de Friese meren, in weilanden en langs paden. En sleutelde aan de verhouding van de kruidenmelange om de drank zijn eigen, unieke karakter te geven. Uiteindelijk had hij de ultieme samenstelling en gaf hij ook aan de naam zijn eigen draai. Vandaar dat de Berenburg van Sonnema maar met één ‘e’ geschreven wordt. 

Vandaag, nog precies hetzelfde 
Eigenlijk is er al die jaren niks veranderd. Sonnema trekt de kruiden nog altijd 24 uur op jenever. Door iedere keer een deel verse kruiden toe te voegen en een gedeelte van de oude kruiden uit het mengsel te halen ontstaat een kruidige drank met een karaktervolle smaak.

Bezoekerscentrum
Op dit moment is het niet mogelijk een rondleiding in ons bezoekerscentrum te volgen. Wij danken u voor uw begrip en hopen u in de toekomst weer te mogen verwelkomen. Voor vragen hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

"Sonnema" Bezoekerscentrum

Stoombootkade 12

8701 KA Bolsward

145.5 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet