Menu
Vakantiehuisjes
Vakantiehuisjes "Marsherne" Reserveer nu

Wij: Hindrik Ype de Vries, Gre de Boer en onze 4 kinderen, wonen aan de Marsherne 8 te Poppenwier. We wonen in de Menniste pastory uit 1872 bij de brug en de  dorpshaven.

Poppenwier is een pittoresk terpdorpje in de Lege Geaën. Een aaneenschakeling van kleine dorpjes en ligt in het hart van Fryslân, nu nog in de gemeente Boarnsterhim.

Water en land bepalen de omgeving. De A32 ligt op geringe afstand van Poppenwier waardoor Heerenveen, Leeuwarden en Drachten snel te bereiken zijn.
Sneek en Grou zijn op fietsafstand te bereiken.

Marsherne (=hoek van het meer) is de naam die verwijst naar de plek van vroeger, deze grensde aan het meer. Ons kleinschalig recreatie plan hebben we gerealiseerd aan een open vaarroute;: via de Sneeker Oudvaart naar Sneek, via de Bangavaart naar Terhorne (Tersoalstersluis), of via de Dilleslûs en de swette naar Leeuwarden. Binnen een uur kun je met je bootje op het Sneekermeer zitten.

De huisjes staan op een unieke plek tegenover het dorpshaventje van Poppenwier. Daar is altijd wel een plek voor passanten om hun bootje aan te meren en rond te snuffelen door de steegjes en paadjes van Poppenwier.

Op de plek waar enkele jaren geleden nog een vervallen schiphuis en een grote blikken loods stond, hebben we een recreatiewoning en twee blokhutten gebouwd. De recreatiewoning staat mooi op de hoek van het erf, met rondom uitzicht over de landerijen, en als baken van het plan.
De blokhutjes, iets bescheidener, met uitzicht over de haven, zijn ook van alle gemakken voorzien. De nieuw gebouwde accommodatie heeft  een duurzame authentieke sfeer die past bij het dorp en de omgeving. Sinds kort gebruiken we de rechterhelft van de oude pastory als Bed en Breakfast woning. In deze sfeervol ingerichte woning kunt u gebruik maken van ons B&B ontbijt-service.

Op het terrein kunt u uw auto parkeren. De kavels worden onderling afgeschermd door beukenhagen.
We hebben de  bestaande bomen zoveel mogelijk kunnen behouden zodat het al  een mooi begroeid geheel is.

Verder is er gelegenheid voor aanleg van een eigen  boot voor de huisjes of bv. in het haventje.Er zijn gratis kano’s en roeibootjes te gebruiken. Wilt u een groter tochtje gaan varen, dan kunt u hier een bootje huren.
Op het terrein is er gemeenschappelijke zitje met een picknickbank. Kom en proef de sfeer…

Waarom naar Marsherne?

Vanuit de huisjes bekeken…

Voor uw rust en inspiratie hebt u een prachtige plek aan het water. Een prachtige weidse blik over de landerijen en de luchten. Ervaar de seizoenen van dichtbij en  de verschillende weertypen. Schrijven, schilderen, mijmeren….

Vanaf het water bekeken…

Vakantiehuisjes staan zo dicht op het water dat u het water hoort kabbelen en u de hengel vanaf de veranda in de sloot kan gooien. Het open water is een verlengde van de Sneeker Oudvaart de vroegere verbinding tussen Sneek en Poppenwier. Er zit volop vis in de sloot, waaronder Snoek! In een uur kunt u met uw bootje op het Sneekermeer zitten maar……. Maar eerst zelf  de sluis bedienen bij de Tersoalstersyl, wat op zich al een leuke activiteit is.U kunt natuurlijk ook eieren  gaan zoeken in de periode waarin het is toegestaan of ‘s winters uw schaatsen op de veranda onderbinden, een metertje  klunen en  wegsprinten.

Vanaf de fiets bekeken…

Wanneer u uw fiets meeneemt  of huurt in bijv. Grou zijn er legio mogelijkheden aan fietstochten. Omdat Poppenwier zo centraal ligt tussen steden en plattelandsgemeenten is er een diverse keuze aan fietsroutes. U kunt denken aan een rondje Sneekermeer, de Middelseeroute, de mummies in Wiuwerd, het natuurgebied de Deelen bezoeken of een stedentrip maken. Elk dorp in  de verschillende gemeenten hebben bijzondere kerken, exposities en museums. Er is genoeg te beleven dus.

Vanuit de auto bekeken…

Poppenwier is een uitstekende uitvalsbasis voor autotrips. De A32 ligt op geringe afstand van Poppenwier waardoor Sneek,(10,7) Bolsward (22,6) Heerenveen (26,9), Leeuwarden(18,5) en Drachten (37,8) snel te bereiken zijn. Het Friese Haagje (Oranjewoud) kunt u bezoeken, waar een prachtig bos ligt om te wandelen, Gaasterland met zijn heuvelachtig landschap, een dagje Ameland etc.Een busverbinding is er naar Sneek en Leeuwarden. Vanuit Sneek en Grou is er het treinspoor wat u leid naar verschillende plaatsen.

Daarom naar Marsherne!

 • Rust, ruimte, onthaasten
 • Unieke plek aan open vaar- vis –schaats water
 • Compleet ingerichte blokhutten / recreatiewoning
 • Ligt tegen het schitterende terpdorpje Poppenwier
 • Nabij dorpshuis / eetgelegenheid “de Trilker”
 • Nabij sportveld en speeltuin
 • Nabij bushalte, dus bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Nabij treinstation Grou (7km).
 • Per week: groenteboer, bakker, kaasboer
 • nabij Jirnsum/ Grou/ Scharnegoutum voor eventuele boodschappen
 • ligt ook aan ANWB fietsroute, VVV en fietsverhuur in Grou
 • ligt aan kanoroute
 • heeft kanosteiger en eventueel verhuur
 • mogelijkheid huren praam voor dagtochten
 • mogelijkheid huren skûtsje voor dag/weekend tochten
 • op fiets-vaarafstand van Kameleondorp Terherne
 • op fiets-vaarafstand van Pottenstrand Offenwier en Starteiland Sneekermeer
 • er is naast de rust ook ruimte in het dorp voor culturele activiteiten zoals o.a. preamkeskowe, preamkesile, sylvesterloop, triatlon, kaatsen, poppenpop enz…

Vakantiehuisjes "Marsherne"

Marsherne 8

9013 CG Poppenwier

143 km vanaf Utrecht

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet