Menu

Theaterspektakel

<< terug
6 februari 2019

Nieuw theaterspektakel ‘Titus’ in Bonifatiuskapel
Na het grote succes van Bonifatius de Musical komt er dit jaar een nieuw theaterspektakel naar de Bonifatiuskapel in Dokkum: TITUS. Het is voor het eerst dat er een professioneel muziektheaterspektakel wordt opgevoerd over het bewogen leven van Titus Brandsma (1881-1942): een Friese boerenzoon, pater, journalist en professor. Internationaal bekend door zijn verzetsrol in de Tweede Wereldoorlog.   
TITUS wordt volgens producent Sjoek Nutma een indrukwekkende theatervoorstelling: aansprekend voor een breed publiek met schitterende afwisseling in dans en muziekstijlen – van klassiek tot rock. De unieke locatie maakt de voorstelling tot een onvergetelijke ervaring. Vooral als je weet dat de Bonifatiuskapel in Dokkum dankzij Titus Brandsma tot stand is gekomen.
Herkenbaar verhaal
Het script is geschreven door Bouke Oldenhof, bekend van producties als Abe Lenstra, Marijke Muoi en de Stormruiter. De rode draad in de voorstelling is een herkenbaar thema: leven tussen stilte en stress. Evenals de actieve mysticus Titus zoeken mensen vandaag de dag in een onrustige tijd naar innerlijke zekerheid tegenover de druk van werk en (sociale) media. De theatervoorstelling vertelt over Titus’ keuzes in zijn leven: met open oog, maar ook koppig en vasthoudend.
Cast, crew en band
De cast is een mix van Nederlandse en Friese professionals, gecombineerd met semi professionele acteurs, zangers en dansers. Theun Plantinga vertolkt de hoofdrol van TITUS en Alexandra Alphenaar speelt zijn ‘muze’ Teresa van Avila. De componisten zijn Chris Fictoor, Peter van der Zwaag en Henk Pool. Eppie Dam neemt de songteksten voor zijn rekening. Verder maakt de band WIEBE  deel uit van deze productie evenals de dansers van DansStudio Dokkum. Bruun Kuijt is de regisseur en Sjoek Nutma producent.
De voorstelling TITUS is te zien van 31 mei tot en met 10 juni 2019 in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar. Meer informatie: www.titus2019.nl

Foto: Archief-  en Documentatiecentrum RK Friesland
 

Klik hier voor meer informatie
Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet