Menu

Verrassende campings bij Ontdek ons!

<< terug
14 augustus 2019

Verrassende Friese campings zijn te vinden bij Ontdek ons! De Leeuwarder Courant noemt Ontdek ons! lid Camping Welgelegen als voorbeeld. Terecht. Kijk voor nog meer mogelijkheden onder Kamperen en/of Overnachten.

 

 

Een deel van het bericht uit de Leeuwarder Courant d.d. 14 augsutus 2019

Minder campings: 'Gasten willen luxe en verrassing'

door Karin de Mik

Het aantal kampeerterreinen in Nederland daalt gestaag. De afgelopen vijf jaar verdwenen er honderd in het hele land.

De cijfers verbazen Petra Ellens van Recron-Friesland niet. ,,Het aanbod nam de afgelopen tien jaar toe, maar de vraag nam af. Veel campings bieden hetzelfde product, terwijl je je juist moet onderscheiden. De markt corrigeert zich nu zelf."

Overigens verandert het karakter van het kamperen toch al, meent Ellens. ,,Mensen zijn op zoek naar meer luxe, verrassingen en bijzonderheden. Als campinghouder kun je je trouwens ook onderscheiden door service. Er zijn er die hun gasten zelfs ophalen, anderen hebben een vaatwasser op de camping."

In Zuidwest-Friesland zijn er bij weten van VVV-woordvoerder Grietje Hoekstra geen kampeerterreinen verdwenen. ,,Veel campings hier zijn watergerelateerd en hebben dus een grote aantrekkingskracht op mensen. Dat geldt ook voor een gebied als Gaasterland."

De recreatieondernemers spelen in dit gebied in op toeristen die op zoek zijn naar een bijzondere sfeer of beleving. ,,Er is hier een groot aanbod aan glamping (een samentrekking van glamorous en camping wat staat voor luxe kamperen in een bijzondere sfeer, red.), waar steeds meer vraag naar is. In Workum heb je bijvoorbeeld Camping Welgelegen, waar je in VW-busjes kunt logeren.''

Ontdek ons © | Realisatie Boks Internet